20/03/2017 Oriol i Assumpta

La Saviesa

La Saviesa té un esperit intel·ligent, sant, únic, múltiple, subtil, àgil, penetrant, immaculat, clar, inofensiu, amic del bé, perspicaç, lliure d’impediments, benvolent, humanitari, sòlid, segur, tranquil, que tot ho pot i tot ho vigila, un esperit que penetra tots els esperits, per més intel·ligents, purs i subtils que siguin.

Res no es mou tan fàcilment com la Saviesa: com que és pura, passa i penetra pertot arreu. És una exhalació del poder de Déu, irradiació puríssima de la glòria del Totpoderós, i per això cap brutícia no s’hi pot introduir. És un reflex de la llum eterna, mirall immaculat de l’acció de Déu, imatge de la seva bondat.

La Saviesa, que és única, ho pot tot; mai no canvia, però tot ho renova. A cada generació entra en les ànimes santes i en fa profetes i amics de Déu.

És més radiant que el sol i supera tota l’estelada. I, comparada amb la llum del dia, la supera fora mida, perquè el dia deixa pas a la nit, però la maldat no pot res contra la Saviesa.

La Saviesa brilla i mai no es marceix, es deixa veure fàcilment del qui l’estima, es deixa trobar del qui la cerca. Aviat es fa conèixer al qui la desitja. Qui matina per trobar-la no s’haurà de cansar gaire: la trobarà asseguda a la seva porta. És prudència consumada sentir passió per ella, i el qui es desviu per tenir-la, viu aviat sense neguits, perquè la Saviesa ronda buscant els qui són dignes d’ella, se’ls apareix amablement pel camí, els surt al pas en cada pensament.

Per a accedir a la Saviesa cal l’afany sincer de rebre’n instrucció; rebre’n instrucció la fa estimar, estimar-la fa guardar les seves lleis, l’observança de les lleis assegura la immortalitat, i la immortalitat fa semblant a Déu.

Saviesa 6, 12-21 i 7,22-30

Oriol i Assumpta

senefa

la Sabiduria

La Sabiduría tiene un espíritu inteligente, santo, único, múltiple, sutil, ágil, penetrante, inmaculado, claro, inofensivo, amigo del bien, perspicaz, libre de impedimentos, benevolente, humanitario, sólido, seguro, tranquilo, que todo lo puede y todo lo vigila, un espíritu que penetra todos los espíritus, por más inteligentes, puros y sutiles que sean.

Nada se mueve tan fácilmente como la Sabiduría: al ser pura, pasa y penetra por todas partes. Es una exhalación del poder de Dios, irradiación purísima de la gloria del Todopoderoso, y por ello ninguna suciedad no se puede introducir. Es un reflejo de la luz eterna, espejo inmaculado de la acción de Dios, imagen de su bondad.

La Sabiduría, que es única, lo puede todo; nunca cambia, pero todo lo renueva. En cada generación entra en las almas santas y hace profetas y amigos de Dios.

Es más radiante que el sol y supera todo el orden de las estrellas. Y, comparada con la luz del día, la supera indecible, porque el día deja paso a la noche, pero la maldad no puede nada contra la Sabiduría.

La Sabiduría brilla y no se marchita, se deja ver fácilmente de quien la ama, se le encuentra de quien la busca. Pronto se hace conocer al que la desea. Quien madruga para encontrarla no deberá cansarse demasiado: la encontrará sentada a su puerta. Es prudencia consumada sentir pasión por ella, y el que se desvive por tenerla, vive bien sin preocupaciones, porque la Sabiduría ronda buscando quienes son dignos de ella, se les aparece amablemente por el camino, les sale al paso en cada pensamiento.

Para acceder a la Sabiduría es necesario afán sincero de recibir instrucción; recibiendo instrucción se hace querer, amarla hace guardar sus leyes, la observancia de las leyes asegura la inmortalidad, y la inmortalidad hace semejante a Dios.

Sabiduría 6, 12-21 y 7,22-30

Oriol i Assumpta

fleco

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Marzo 2017, Silencio, Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s