07/11/2016 Lluis i Maite

Entre les diverses definicions d’espiritualitat la que més m’agrada és: “Un estat en el qual estem connectats amb DÉU, amb la natura, entre nosaltres i amb el nostre ser més profund”.

Hi ha una dita en sànscrit que diu: “L’Absolut és aquí en el present. Mira, gaudeix i comunica amb ell. I no enterboleixis  la teva ment amb el passat o el futur. No pots ressuscitar el passat, ni pots adaptar el futur al teu gust, perquè tots dos estan fora del control de l’individu. Amb la memòria de l’Absolut hauries de intentar fer ús del present, amb totes les meravelloses coses que l’Absolut t’ofereix en l’aquí i ara “.

En referir a l’Absolut en el present, Shantanand Saraswati explica que prestar atenció a l’aquí i ara és una activitat espiritual, que ens posa en contacte amb el Creador, amb Déu.

És el “moment aquí i ara” el que em proporciona espai i una especial ocasió per connectar amb Déu, la natura, els altres i jo mateix. Per això, es manté la pregunta: què entenc jo per “Déu” ?.

La insistència de Karl Rahner en que ser cristià (seguidor de Crist) vol dir ser un místic, ha alimentat les meves reflexions per aprofundir en la meva manera de comprendre a Déu. John Fullenbach, explica, “el que Rahner entenia era, ser una persona amb una profunda experiència del Déu que Jesús va venir a proclamar. Com a cristians creiem en un Déu que es va revelar en la persona de Jesús de Natzaret, qui a través de la seva vida i del seu ensenyament ens va revelar qui era Déu: un Déu amb rostre, que manifesta un interès personal per cada un de nosaltres, un Déu que confirma el meu ser com únic, acceptat, apreciat i estimat infinitament.

Aquest aclariment em permet entendre la imatge de Déu que Crist va venir a proclamar. La seva revelació facilita el meu retrobament amb moltes experiències de Déu en els moments aquí i ara de la meva vida. Estic convençut de tenir consciència del moment present, estar PRESENT en el que esdevé en el meu voltant, és el que es necessita per poder experimentar a Déu. Fullenbach es lamenta dient que “una de les tràgiques pèrdues del nostre temps és la pèrdua del sentit de la presència de Déu”, al que també s’anomena secularisme.

Com cultivar un ambient que em permeti ser plenament conscient de la presència de Déu per a entendre la missió que Déu m’ha encomanat?

Una manera simple però profunda per aconseguir-ho és acostumant a aprofitar els moments contemplatius de la meva vida, permetent que l’esperit de Déu operi en mi. Invitat soc a conrear en estil de vida disciplinat, triant mantenir fidelment la sintonia amb aquests moments sagrats que es presenten en la meva vida quotidiana.

Lluis i Maiteu

senefa

Entre las diversas definiciones de espiritualidad la que más me gusta es: “Un estado en el que estamos conectados con DIOS, con la naturaleza, entre nosotros y con nuestro ser más profundo”.

Hay un dicho sánscrito que dice: “El Absoluto está aquí en el presente. Mira, disfruta y comunica con él. Y no enturbies tu mente con el pasado o el futuro. No puedes resucitar el pasado, ni puedes adaptar el futuro a tu gusto, porque ambos están fuera del control del individuo. Con la memoria de lo Absoluto deberías intentar hacer uso del presente, con todas las maravillosas cosas que el Absoluto te ofrece en el aquí y ahora”.

Al referirse a lo Absoluto en el presente, Shantanand Saraswati explica que prestar atención al aquí y ahora es una actividad espiritual, nos pone en contacto con el Creador, con Dios.

Es el “momento aquí y ahora” el que me proporciona espacio y una especial ocasión para conectar con Dios, la naturaleza, los otros y yo mismo. Por eso, se mantiene la pregunta ¿qué entiendo yo por “Dios”?.

La insistencia de Karl Rahner en que ser cristiano (seguidor de Cristo) significa ser un místico, ha alimentado mis reflexiones para profundizar en mi forma de comprender a Dios. John Fullenbach, explica, “lo que Rahner entendía era, ser una persona con una profunda experiencia del Dios que Jesús vino a proclamar. Como cristianos creemos en un Dios que se reveló en la persona de Jesús de Nazaret, quien a través de su vida y de su enseñanza nos reveló quién era Dios: un Dios con rostro, que manifiesta un interés personal por cada uno de nosotros, un Dios que confirma mi ser como único, aceptado, apreciado y amado infinitamente.

Esta aclaración me permite entender la imagen de Dios que Cristo vino a proclamar. Su revelación facilita mi reencuentro con muchas experiencias de Dios en los momentos aquí y ahora de mi vida. Estoy convencido que tener conciencia del momento presente, estar PRESENTE en lo que acontece en mí alrededor, es lo que se necesita para poder experimentar a Dios. Fullenbach se lamenta diciendo que “una de las trágicas pérdidas de nuestro tiempo es la pérdida del sentido de la presencia de Dios”, a lo que también denomina secularismo.

¿Cómo cultivar un ambiente que me permita ser plenamente consciente de la presencia de Dios para entender la misión que Dios me ha encomendado?

Una forma simple pero profunda para lograrlo es acostumbrándome a aprovechar los momentos contemplativos de mi vida, permitiendo que el espíritu de Dios opere en mí. Se me invita a cultivar en estilo de vida disciplinado, eligiendo mantener fielmente la sintonía con estos momentos sagrados que se presentan en mi vida cotidiana.

Lluis i Maite

fleco

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Noviembre 2016 y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s