22/04/2014 Jordi i Gloria

 

 

Meditacions sobre la fe del llibre ESPIRITUALITAT DE NATZARET escrit per Tadeusz Dajczer.

Cada moment de la nostravida està amarat de la Presència, que estima i regala. Viure la fe és saber adonar-se d’aquesta Presència amorosa i generosa. Gràcies a la fe, Crist esdevé Llum, cada vegada més, llum que il·lumina tota la vida de l’home i tot el món. Ell esdevé en la vida dels seus deixebles, una Presència viva i activa. Cada momento de la vida ens duu la seva Presència. El temps és la Presència, escrita en majúscules – la Presència de Crist en la nostra vida, la presencia personal de Déu, que es revela com aquell que espera quelcom de nosaltres.

Déu se’ns revela a través de la seva voluntat. Però, què és la seva voluntat? És el nostre bé, perquè Déu es amor. Cada moment de la teva vida és el momento de trobada amb aquesta Presència que t’estima. Algú va dir que el temps és el sagrament de la trobada de l’home amb Déu. És en aquest sentit que podem dir que cada momento és el talent evangèlic, ja que és Presència que ens cria a quelcom. Déu a cada momento, sigui un momento fácil o difícil, hi té associada una gràcia. Sant Pau diu que nosaltres vivim en Déu, en Ell ens movem i ens hi trobem (compareu amb AC 17,28). És d’Ell, doncs, que rebme el do de l’existència, així com també el do de respirar, d’alimentar-nos, de l’amistat, el do de cada momento de la vida. I jo afegeix-ho el do d’aquest recolliment que fem en el nostre interior buscant en el silenci, la seva Presència.

L’afirmació que fa Santa Teresina de l’Infant Jesús que to tés gràcia significa que tot alló que té lloc en la teva vida està relacionat amb alguna forma de gràcia (Novissima Verba) Déu ve cap a tu en forma de do, en forma de gràcia, en forma de crida. És en aquest sentit que tot és gràcia. Déu vol que tot esdevingui per a tu un “capital” de bé. Ell fins i tot procura treure’n quelcomde bé, del mal. El mal de cap manera no pot ser gràcia, però  Déu en la seva omnipotencia i misericordia infinita pot treure’n coses bones. Les conseqüències del mal poden donar fruit com una gran oportunitat per a la conversió. Veiem, doncs, que, “to tés gràcia”, to tés talent, ja que el Senyor, sempre i en tot lloc, t’ofereix oportunitats. És molt important que creguis en aquesta Presència permanent, que es manifesta en tantes maneres diverses.

El momento actual, cada momento, ens porta amor, com deia el cardenal Stefan Wyszynski. La gràcia és expressió de l’amor, i per aixó cada momento està lligat a l’amor de Déu perquè està relacionat amb la seva gràcia. Fins i tot quan peques molt, Jesucrits està al teu costat i t’estima. Si recordessis aixó, si creguessis que estàs continuament submergit en l’amor misericordiós de Déu, que mai no t’abandoa, segurament no cauries.

Tot el que et passa està relacionat amb l’Amor de Déu, que t’estima i desitja el teu bé. Ell estàpresent en la teva vida, independenment del que facis. El temps és el sagrament de la teva trobada amb Déu, amb la sabe misericordia, amb el seu amor cap a tu, amb el seu anhel perquè tot et serveixi per al teu bé, i perquè totes les tevés culpes puguin esdevenir la feliç culpa. Si interpretessis aixó tots els moments, naixaria dintre teu una pregària espontània. Seria una pregària contínua, ja que el Senyor és siempre a prop teu i t’estima. Tots els moments de la teva vida estaqn impregnats d’aquesta Presència amororsa, que t’abraça continuament.

Exultem la nostra Pasqua i recollint-nos dins nostre, defugint tot pensament, quiets, en silenci, busquem la llum del que ha ressucitat i deixem-nos acaronar pel seu amor infinit.

Jordi i Gloria

senefa

Meditaciones sobre la fe del libro ESPIRITUALIDAD DE NATZARET escrito por Tadeusz Dajczer.

Cada momento de nuestra vida está empapado de la Presencia, que ama y regala. Vivir la fe es saber darse cuenta de esa Presencia amorosa y generosa. Gracias a la fe, Cristo se hace Luz, cada vez más, luz que ilumina toda la vida del hombre y todo el mundo. Él es en la vida de sus discípulos, una Presencia viva y activa. Cada momento de la vida nos lleva a su Presencia. El tiempo es la Presencia, escrita con mayúsculas –la Presencia de Cristo en nuestra vida, la presencia personal de Dios, que se revela como aquel que espera alguna cosa de nosotros. Dios se nos revela a través de su voluntad. Pero, ¿Cuál es su voluntad? Es nuestro bien, porque Dios es Amor. Cada momento de tu vida es el momento de encuentro con esa Presencia que te ama. Alguien dijo que el tiempo es el sacramento del encuentro del hombre con Dios. Es en ese sentido que podemos decir que  cada momento es un talento evangélico, ya que es Presencia que nos llama a alguna cosa. Dios en cada momento, sea esa un momento fácil o difícil, tiene asociada una gracia. San Pablo dice que nosotros vivimos en Dios, en Él nos movemos y en Él nos encontramos (AC  17,28). Es de Él entonces, que recibimos el don de la existencia, así como también el don de respirar, de alimentarnos, de la amistad, el don de cada momento de la vida. Y yo añado, el don de este recogimiento que hacemos en nuestro interior buscando en el silencio su Presencia.

La afirmación que hace santa Teresina del Infante Jesús que todo es gracia significa que todo aquello que tiene lugar en tu vida, está relacionado de alguna manera de gracia (Novissima Verba) Dios viene hacia ti en forma de don, en forma de gracia, en forma de llamada. Es en ese sentido que todo es gracia. Dios quiere que todo llegue a ser para ti un “capital” de bien. Él incluso procura sacar bondad, del mal. El mal de ninguna manera puede ser gracia, pero Dios en su omnipotencia y misericordia infinita puede extraer de ello cosas buenas. Las consecuencias del mal pueden dar su fruto como una gran oportunidad para la conversión. Entonces, vemos que “todo es gracia”, todo es talento, ya que el Señor, siempre y en todo lugar, te ofrece oportunidades. Es muy importante que creas en esa Presencia permanente, que se manifiesta en tantas maneras diversas.

El momento actual, cada momento, nos trae amor, como decía el cardenal Stefam Wyszynski. La gracia es expresión del amor, y por eso cada momento está atado al amor de Dios porque está relacionada con su gracia. Incluso cuando pecas mucho, Jesucristo está a tu lado y te ama. Si te acordaras de eso, si creyeras que estás continuamente sumergido en el amor misericordioso de Dios, que nunca te abandona, seguramente no caerías.

Todo lo que sucede está relacionado con el amor de Dios, que te ama y desea tu bien. Él está presente en tu vida, independientemente de lo que hagas. El tiempo es el sacramento de tu encuentro con Dios, con su misericordia, con el amor que te tiene, con su anhelo para que todo te sirva para tu bien, y para que todas tus culpas puedan  llegar a ser la feliz culpa. Si interpretaras así todos los momentos, nacería en ti una oración espontanea. Sería una oración continua, ya que el Señor está siempre cerca de ti y te ama. Todos los momentos de tu vida están impregnados  de esta Presencia amorosa, que te abraza continuamente.

Gocemos de nuestra Pascua, y recogiéndonos en nuestro interior, apartándonos de todo pensamiento, quietos, en silencio, busquemos la luz que ha resucitado, y dejémonos acariciar por su amor infinito..

Jordi i Gloria

 

 

fleco

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Abril 2014, Silencio, Uncategorized y etiquetada . Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s